Blog

Keresés...A jól működő, a vállalkozás szempontjából releváns honlap elkészítéséhez több lépcsőfok vezet, mint az sokan gondolnánk. Nem lényegtelen kérdés, hogy „mi is a célja az oldalnak?”, vagy „milyen eredményt akarunk elérni az oldal létrehozásával?”. Bejegyzésünkben röviden összefoglaljuk, hogy milyen lépéseken kell átmennünk ahhoz, hogy a végén mindkét fél elégedetten távozzon.

Koncepcióterv kidolgozása

Számos esetben tapasztaltuk munkánk során, hogy a megbízó által kitalált tematika nem illeszkedett a vállalkozás hosszútávú szempontjai közé. Emiatt az első és legfontosabb lépés a koncepcióalkotás.
Ebben a fázisban szeretnénk megtudni minél több mindent a vállalkozás profiljáról, tevékenységéről és természetesen a saját hosszútávú terveidről. Ezen információk hiányában munkánk jóval bonyolultabb és a végeredmény sikeressége szempontjából pedig megkérdőjelezhető. Ezt támogatva biztosítunk többféle csatornát az egyeztetésre, bízva abban, hogy a lehető legpontosabb képet kapjuk elképzeléseidről.

Arculat, tematika és stílus kiválasztása

A következő lépésben megpróbálunk mintaoldalak és arculati elemek alapján felvázolni egy hozzávetőleges honlapképet, amelyekkel könnyebben elképzelhetők a végleges modulok, grafikák pozíciója, és természetesen megvizsgáljuk, hogy milyen konkrét tartalmi megjelenést szeretnél viszontlátni. Fontos kiválasztani, hogy milyen stílusú oldalt szeretnénk készíteni: bemutatkozó oldal, portfólió bemutatása, blog/hírmegosztó oldal, webáruház stb.

Projekt leírás és árajánlat elkészítése - szerződéskötés

Az előző pontok végeztével jön a mi legfontosabb részünk. Készítünk egy rövid összefoglaló specifikációt, amiben összegyűjtjük mindazon információkat és igényeket, amelyeket ismertettél velünk. Ez a dokumentum fogja képezni azt az alapot, amellyel a tényleges munkánkat meg tudjuk kezdeni. Ebben szükséges minden olyan apró részletet is megemlíteni, amely a honlappal kapcsolatos tartalmi, működésbeli vagy arculati elemeket meghatároz. A tartalmi rész mellett egy hozzávetőleges elrendezést is felvázolunk.
A folyamat végén ezt megküldjük részedre a hozzátartozó ajánlattal és becsült határidővel együtt. A dokumentum elfogadása esetén szerződésben rögzítjük a feltételeket és mellékletként csatoljuk az elkészült specifikációt. A projekt indítása a szerződ aláírásával kezdődik meg.

Befejező fázis, átadás

A holnap elkészülése során a munka közben is biztosítunk információt számodra. Bizonyos mérföldköveknél bemutatjuk, hogy miként alakul az oldal kinézete, tartalma. Ez szintén egy fontos lépése annak, hogy elkerüljük azt a kellemetlen helyzetet, amikor a projekt végén derül ki, hogy az elképzeléseiddel ellentétes eredmény született.
Amennyiben a részteljesítéseknél nem ütközik ki probléma és az oldal tervek szerint elkészül, úgy egy személyes találkozó keretén belül bemutatjuk az oldalt, megismerkedünk közösen a holnap vezérlőpultjának kezelésével (képek feltöltése, cikkek létrehozása, adatok módosítása stb.) és a felmerülő kérdéseidre válaszolunk.
Ezt követően átadjuk a szükséges belépési adatokat, címeket és aláírjuk a teljesítő dokumentumot, amely mindkét félt biztosítja. Téged a garancia oldaláról, minket pedig arról, hogy az átadott termék az igényeknek megfelelően és határidőre elkészült.